Christoffer Strandberg

Foto: Janne Ristola

Foto: Janne Ristola

Skådespelare, komiker.
Född: 1989

Christoffer Strandberg är född och uppvuxen i Sjundeå där han redan som barn intresserade sig för teaterscenen. Å-teaterns utescen byttes så småningom ut mot Teaterhögskolans skådespelarutbildning, varifrån han utexaminerades som magister våren 2014.

Strandberg är i synnerhet känd för sina träffsäkra och fyndiga imitationer av kända personer: kulturpersonligheter, presidenter, drottningar, divor och nationella stereotyper. Hösten 2013 hade Skamlöst premiär på Teater Viirus i Helsingfors. Skamlöst, som är skriven, regisserad och spelas av Christoffer, blev en verklig succé med stort medialt intresse. Föreställningen som blandar imitation, ståuppkomik och teater har spelats närmare 50 gånger överallt i Svenskfinland och i Stockholm. Spelperioden förlängs hela tiden.

Några Röster om Skamlöst:

”Strandberg är inte bara en skicklig imitatör han har också blick, hjärta och alldeles sällsynt stark scennärvaro.” Christel Pettersson, YLE/ Kulturtimmen

”…så fruktansvärt rolig” Isabella Rothberg, Hbl

” Skrattsalvorna under och bravoropen efter hans prestationer i föreställningen Skamlöst i fredags var helt på sin plats.” Egil Green, Borgåbladet

Utöver sina imitationer och stand-up framträdanden dubbar Strandberg animerade serier, regisserar, gör Tv och film, är medlem i improvisationsteatergruppen Stjärnfall samt undervisar. Han har även jobbat på Göteborgs Stadsteater och Stockholms Improvisationsteater.

För att lyssna på Christoffers sommarprat, följ länken.
För mer information eller kontakt, besök Teater Viirus hemsida.