Elisabeth Rehn

Foto: Jenni Gästgivar

Foto: Jenni Gästgivar

Elisabeth Rehn uppträder på Bokkalaset tillsammans med Maria Romantschuk. De ska diskutera hur det är att ”bli spökskriven”.

Johanna Vesikallio har skrivit  boken som heter ”Lillan. Elisabeth Rehns sällsamma liv” och den utkommer på svenska på Otava i oktober.

Ett barn av krigets tidevarv blev Finlands första kvinnliga försvarsminister, presidentkandidat och en internationellt erkänd expert på krishantering och mänskliga rättigheter.

Elisabeth Rehns insatser inom politiken är kända och erkända, men hennes liv i övrigt är obekant för de flesta. Biografin tecknar en bild av den modiga, älskade Lillan, av en fyrabarnsmor som har upplevt både konkurs och äktenskapskris.

Biografin bygger på omfattande intervjuer med vänner och arbetskamrater i Finland och utomlands. Också familjen erinrar sig hur det var när mamma och mormor blev en nationell och internationell kändis.

Johanna Vesikallio är journalist och förman vid FNB-Lehtikuvas samhällsredaktion. Biografin över Elisabeth Rehn utkommer i höst både på svenska och finska.

Läs mer om Rehn på Wikipedia.