Bokbytarmarknad och boktravartävling

boktraveTävlingen börjar klockan 11.00. Emmaus Westervik r.f. ordnar än en gång bokbytarmarknad i samband med Bokkalaset lö 4.10 kl.10-13.

Hela lördag förmiddag står tältet fullspäckat med böcker uppställt utanför turistbyrån i Ekenäs. Ta med er böcker ni redan läst eller inte haft tid att läsa och byt ut dem mot en sådan bok ni hellre läser eller annars bara vill ha. Det är inte Hammurabis lag som gäller i tältet men valutan är trots det – en bok för en bok. Man får byta fem böcker per person och vi önskar att böckerna som byts är hela och läsbara böcker, sådant som man själv kunde tänka sig ta hem. Inga föråldrade faktaböcker eller liknande. De som glömt sina böcker hemma kan även använda pengar.

Förutom att byta böcker ordnas det ett jippo, en boktravartävling i Skvären alldeles intill tältet kl. 11. Några lag på fyra personer kommer att tävla i att stapla böcker. Böckerna som staplas är böcker som ingen velat ha, böcker som inte går åt på Emmaus loppmarknad. De kanske är trasiga böcker, föråldrade faktaböcker eller dylikt.

De tävlande lagen har 30 minuter tid på sig att skapa ett originellt konstverk, något nyskapande. En jury kommer att bedöma dessa skapelser enligt kriterierna – originalitet, helhet, detaljer. På platsen kommer dessutom en överraskningsregel att meddelas för att göra det hela mera spännande. De tävlande får förutom böckerna även använda sig av en sax men annars är ingen rekvisita tillåten. Som konferencier för tillställningen fungerar Börje Broberg.

Då tävlingen tagit slut runt kl. 12 kommer konstverken finnas för påseende ett tag och efter det är alla välkomna att plocka åt sig av böckerna. De kan läsas, staplas på nytt hemma, föras till pappersinsamlingen eller användas på andra kreativare sätt. Böckerna från tävlingen får man inte byta i bokbytartältet.

Anmälningar och frågor skickas till emmaus@surfnet.fi .

Välkomna!